اگر در مورد «خطرناکترین کشورها برای زنان» از شما بپرسند، کجاها بهذهنتان میرسد؟ طبیعی است کشورهای درگیر جنگ و خشونت، گزینههای اصلی هستند. اما در پژوهشی که رویترز تامپسون انجام داده است، اسم یک کشور خاص در بین «ده کشور خطرناک دنیا برای زنان» وجود دارد: «ایالات متحده آمریکا».
مؤسسه رویترز تامپسون آمریکا در پژوهشی که با مشارکت ۵۵۰ کارشناس مسائل زنان از ۱۹۲ کشور انجام شده، ده کشور را بعنوان خطرناکترین کشورها انتخاب کرده است که آمریکا در کنار کشورهایی مانند افغانستان و هند بعنوان یکی از جوامعی مشخص شده که زنان در آن امنیت ندارند.
از نظر تمام معیارهایی که برای خشونت در نظر گرفته شده است، آمریکا در مجموع در ردهی دهم قرار دارد اما در موضوع خشونت و آزار جنسی در ردهی «سوم» قرار گرفته و در خشونتهای غیرجنسی مانند خشونت خانگی و آزار و اذیت روانی علیه زنان، «ششمین» کشور است.
رویترز برای بررسی چرایی این موضوع، آمار مربوط به خشونت علیه زنان را از «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها»ی آمریکا (CDC) مورد اشاره قرار داده که بر اساس آن «از هر پنج زن آمریکایی، تقریبا یک زن مورد تجاوز قرار گرفته و از هر سه زن، یک نفر تجاوز، خشونت یا آزار توسط شریک جنسی خود را تجربه کرده است».
این آمار در شرایطی است که بهگفتهی دپارتمان عدالت (Justice Department) که یک نهاد دولتی در آمریکاست، نزدیک به ۸۰ درصد موارد تجاوز و آزار جنسی در این کشور اصولا گزارش نمیشود یا به اصطلاح Underreported است. یعنی آماری که رویترز در پژوهشش به آن استناد کرده، تنها قلهی این کوه یخ بزرگ در مورد عمق و شدت ناامنی زنان در آمریکاست.
اَبی هانال، مددکار و فعال اجتماعی آمریکایی، در این خصوص به رویترز میگوید: «ما همواره فخر میفروشیم که یک کشور امن و آزاد هستیم اما افراد زیادی در کشور ما هستند که امنیت ندارند و قربانی آزار و اذیت جنسی و خشونت خانگی میشوند.»
حالا همین کشور با همین مختصات، پیرو جنگ تبلیغاتی سنگینی که دو ماه اخیر علیه کشورمان راه افتاده، درخواست حذف ایران از کمیسیون «مقام زن» را داده و با لابیهای گسترده با کشورهای عضو، آن را به تصویب رسانده است. این هم یکی دیگر از تناقضهای عجیبِ ساختارهای بهاصطلاح بینالمللی است.
✍ سیده راضیه حسینی
بدون دیدگاه